perjantai 26. elokuuta 2011

Mini Zoo

Viron Pärnussa, osoitteessa Akadeemia 1, sijaitsee varsin erikoinen nähtävyys. Asuinkerrostalon kellarikerroksessa nimittäin on eksoottisten käärmeiden- ja muiden otusten terraario.



Suomessa ei takuulla saisi pystyttää moista laitosta kerrostalon alakertaan, mutta Virossa ei taideta olla turhan tarkkoja. Entä jos vaikka vihreä mamba, tuo maailman myrkyllisin käärme, pääsisi luikertelemaan rakennuksen putkistoon? Kammotukset eivät tietenkään ole siellä vapaana, vaan lasisissa terraariossa. Käärmeiden lisäksi Mini Zoossa on muun muassa niilinkrokotiili, kilpikonnia ja isoja hämähäkkejä.



Mini Zoon ilma on trooppinen, joten voit olla varma, että selkäsi on minuutissa märkä. Se tosin voi kastua pelostakin. Näytteillä olevat elukat kun eivät ainakaan minun makuuni ole, mutteivat kovin uhkaaviltakaan silti tunnu - iljettäviltä kylläkin.



Kävin Mini Zoossa ensimmäisen kerran elokuussa 2010. Tieto tästä erikoisesta paikasta löytyi St Petersburg Hotellin infokansiosta. Muutaman viikon takaisella Viron reissulla Mini Zoo otettiin jälleen ohjelmistoon. Nyt paikalla oli isäntä itse, kun viime vuonna lipunmyyjä-opas oli nainen, ilmeisesti hänen vaimonsa. Tuolloin nainen esitteli ylpeänä vihreän mamban poikasia ja otti säiliön luukunkin auki. Jostain syystä en halunnut tehdä lähempää tuttavuutta "vauvojen" kanssa, kuten nainen niitä kutsui.



Joko Mini Zoon turvallisuus on hiukan arveluttava tai sitten se johtuu käärmefobiastani. Mutta tuntuu kummalta, että erittäin myrkyllisen käärmeen poikasia esitellään noin avoimesti. Entä jos olisin pelästynyt ja ottanut pari askelta taaksepäin tuossa ahtaassa huoneessa rojahtaen päin terraarioita? Niskaani olisi voinut tulla vaikka tiikeripython tai tarantellahämähäkki.



Muutama viikko sitten samaisessa sivuhuoneessa omistaja esitteli jotain myrkytöntä käärmettä, jota pikkupoika piteli käsissään. Ilmeisesti hänen oma poikansa. Vieressä toimintaa seurasi perhe, jonka äiti seisoi pallilla ja itki pelosta. Isukki piteli häntä pystyssä ja jälkikasvunsa silitti myös tuota ällötystä. Entä jos naisen tasapaino olisi pettänyt? Hän olisi voinut kaatua suoraan vaikka pakistaninkobran terraarion päälle. Kyseinen kammotus oli kuulemma löytynyt laivasta Tallinnan satamasta, ja on ainoa luonnossa syntynyt Mini Zoo -kärmes.



Mini Zoossa myydään myös käärmeennahasta tehtyjä tauluja. Voita pelkosi ja astu sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti